YONCALI FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ

İL SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZÜN BASIN AÇIKLAMASI

Güncelleme Tarihi: 06/11/2017

24796,ismailzehirjpg.png
25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kasım 2011’de yürürlüğe giren 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) değişiklik yapılarak Kamu Hastaneleri Kurumu; Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Kurumu; Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne dönüştürüldü.  İllerde ise Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği  lağvedilerek sağlık hizmetleri tek çatı altında; İl Sağlık Müdürlüklerinde toplandı. Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında başkanlık olarak görev yapacaktır.

Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası'nın değişmesinin ardından İl sağlık müdürleri Bakanlığın il düzeyindeki hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olacak;  Bakanlığın düzenlemeleri çerçevesinde il düzeyinde personelin adil ve dengeli dağılımını yapacak ve bu amaçla il içinde personel nakil ve görevlendirme işlemlerini doğrudan gerçekleştirecek.

Bu kararla birlikte tüm illerde olduğu gibi ilimizde de kadrolarda değişikliklere gidilerek,  Mart 2015 tarihinde atandığım, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlik görevim sona ermiş; Dr. Ahmet Emrah Çamköy arkadaşımdan görevi devralarak İl Sağlık Müdürü olarak atanmış bulunmaktayım. İlimize verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyor, bize verilen bu görevi layıkıyla yapmaya devam edeceğimize inanıyorum.

Genel Sekreterlik dönemimiz İlimizde diğer kurumlarla  iyi bir koordinasyon içinde sıkıntısız bir şekilde devam etti. Sağlık alanında memleketimize bu dönemde çok büyük yatırımlar gerçekleşti. Gediz Devlet Hastanemiz inşaatı tamamlanarak yeni binasına taşındı. Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinin son rötuşları yapılmakta, en kısa zamanda yeni binasında sağlık hizmeti vermeye başlayacak. Emet Devlet Hastanesinde,  aynı şekilde sona gelindi. Memleketimizin turizmine de katkı sağlayacak Sağlık Turizmi yönünden örnek olarak gösterilen Dumlupınar Üniversitesi içinde Fizik Tedavi  ve Rehabilitasyon Merkezide bu dönem içerisinde hizmet vermeye başladı. Bakanlığımıza devredilen Askeri Hastane ise tadilatı bitmek üzere, orası da yine bölgede örnek gösterilebilecek bir Psikiyatri Merkezi olacak. Aynı şekilde tıbbi cihaz ve malzeme yönünden de son teknoloji ve modern cihazlar ile hastanelerimizin eksiklerini giderdik ve yeniledik. Radyasyon Onkoloji ve Pet Birimini kurarak kanser hastalarımızı tedavi eder hale geldik. En kısa zamanda Şehir Hastanemizin inşaatı da tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle büyük bir atılım daha yapmış olacağız.

Bir çok yeniliği daha memleketimize kazandırmak ve sağlık alanında vatandaşlarımıza en iyiyi sunmak için geldiğimiz yeni görevde beraber çalıştığımız ve çalışacağımız tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, memleketimize hayırlı olmasını temenni ederim.

Uzm. Dr. İsmail ZEHİR
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ